WorldTeach România: Împreună ajutăm comunitatea!

 

… Un proiect de suflet ce a început odată cu înființarea Asociației WorldTeach, cu aproape 20 de ani în urmă și a crescut an după an, asemenea lui Făt Frumos din povești…

 

Încă de la crearea organizației noastre, ajutarea comunității a fost unul dintre dezideratele noastre care s-a transformat ulterior într-un obiectiv urmărit cu încăpățânare și îndeplinit mereu cu succes.

 

Mai întâi au beneficiat de sprijinul asociației (inițial din fonduri proprii) zeci de persoane, apoi sute, mii, ba chiar zeci de mii de persoane, fie că vorbim despre femei, bătrâni, copii sau studenți, adulți cu o situație materială precară, precum și multe alte categorii de persoane defavorizate. În prezent, putem spune, cu încredere, că, anual, suntem alături de peste 45.000 de mii de persoane, oferindu-le ajutorul în domenii diverse: educațional, umanitar, social, juridic, financiar si ocupațional.

 

Am creat Asociația WorldTeach din dorința de a veni în sprijinul tuturor celor pe care, uneori din neatenție, alteori din grabă ori din nebăgare de seamă îi uităm: persoanele vulnerabile, copiii și adolescenții aflați în pericol de abandon școlar, femeile și fetele abuzate, victime ale traficului sau ale violenței domestice, precum și toți cei aflați la limita subzistenței.

 

Cu 20 de ani în urmă ne-am început activitatea timid, cu resurse proprii, dar acest lucru nu ne-a oprit. Pe măsură ce a trecut timpul, am învățat să atragem alături de noi parteneri, sponsori, voluntari, dar și reprezentanți ai administrației locale, județene sau naționale, adică pe toți cei ce doresc să aducă o contribuție cât de mică la ajutarea persoanelor defavorizate.

 

În prezent, în fiecare lună, cu sprijinul primăriilor locale, a asociațiilor partenere și al reprezentanților din învățământ ne străduim să găsim exact acele persoane care au cea mai mare nevoie de ajutorul nostru, inclusiv alimente, îmbrăcăminte, rechizite, servicii sociale, de asistență juridică etc. Pentru a reuși acest lucru, Direcțiile de Asistență Socială din cadrul Primăriilor ne ajută permanent să identificăm persoanele aflate în dificultate și să intervenim la timp, în timp ce, cu sprijinul unităților de învățământ, reușim să găsim elevii aflați în risc de abandon școlar și să-i sprijinim pentru a-și putea continua studiile.

 

Ajutoarele noastre de tip umanitar merg către majoritatea județelor din România, dar și către comunitățile românești din Serbia, precum și către Republica Moldova.

 

În egală măsură, ne străduim mereu să venim în ajutorul tuturor celor aflați în situații critice, prin donații și sponsorizări, realizate atât din fonduri proprii, cât și cu sprijinul asociațiilor și companiilor partenere. Astfel, în ultimii ani am reușit să donăm bunuri si servicii în valoare medie de 250,000 EURO anual. Dintre proiectele mai ample în care ne-am implicat fac parte:
– Intervenții în urma inundațiilor în județele Bacău, Neamț, Vaslui, Timiș
– Renovarea școlilor (Oțelu Roșu – CS, Radimna – CS, Oțeleni – Iași, Nădrag – Timiș) plus Republica Moldova și Ucraina – aproximativ 150.000 EURO anual în ultimii 20 de ani
– Ajutor umanitar pentru dotare spitale (Oțelu Rosu, Caransebeș, Reșița, Chișinău, Bălți, Orhei)

 

În același timp, împreună cu asociațiile partenere, continuăm să sprijinim reintegrarea socială și profesională a tuturor celor care au trecut prin momente de coșmar și necesită consiliere psihologică și ajutor material.

 

În curând vom împlini 20 de ani de activitate. Atâția și atâția ani de proiecte ambițioase, de fonduri atrase pentru comunitatea noastră (și nu numai) și multe, extrem de multe nopți albe petrecute pe drum, într-un efort de echipă, împreună cu partenerii, sponsorii și voluntarii noștri.

 

La 20 de ani de când am început proiectul, suntem mulțumiți că eforturile noastre nu au fost zadarnice. Că acei copii vulnerabili, pe care am reușit să îi ajutăm, și-au croit un drum în viață și astăzi sunt oameni cu un viitor în față, că familii care se aflau ”pe marginea prăpastiei”, emoțional, mental sau material, în urma sprijinului nostru, au reușit să-și construiască o existență decentă și împlinită.

 

Senzația că ai contribuit la împlinirea unui vis, că o părticică din ajutorul oferit de tine în mod dezinteresat a ajutat un suflet rănit să se vindece și că, datorită ție, a putut să se lupte cu greutățile reale sau mentale și să le înfrângă, acest sentiment înălțător este neprețuit.

 

Dacă și tu îți dorești să îl simți sau doar să te alături unei echipe unite și implicate, vino alături de noi!
Doar împreună putem continua să ajutăm comunitatea!

Echipa WorldTeach

Galerie foto (decembrie 2022)