Misiunea WorldTeach

Traficul de persoane este condus de crima organizată. Poate fi învins doar de o armată la fel de organizată de specialiști, grupați laolaltă și concentrați asupra prevenirii și combaterii fenomenului.

La WorldTeach ne concentrăm asupra sarcinii extraordinare și complexe de salvare și restaurare a inimilor, a minților și a vieților care au fost literalmente spulberate. Noi punem accent deosebit pe restaurarea integrală a supraviețuitorilor traficului de persoane, oferind asistență și terapie de cel mai înalt nivel pe tot parcursul furnizării de servicii sociale specializate. Scopul nostru este de a deveni unul dintre catalizatorii și furnizorii mondiali de resurse pentru mișcarea împotriva traficului de persoane.

Traficul de persoane este cel mai întunecat și cel mai distructiv fenomen al vremurilor noastre. Chiar în timp ce citiți aceste rânduri peste 45 de milioane de oameni trăiesc în sclavia modernă, doar 1% având speranța de a fi salvați vreodată.

Din păcate, femeile și copiii sunt cei mai vulnerabili, multe fete tinere fiind vândute în sclavie în fiecare zi chiar de către cunoscuți sau de către familiile lor. Aceștia sunt apoi condamnați la exploatare sexuală în timp ce sunt înfometați, înlănțuiți emoțional și abuzați fizic.

WorldTeach este furnizor de servicii sociale primare, dar și de servicii sociale specializate

Serviciile acordate victimelor în cadrul planului de intervenţie sunt:

CONSILIERE PSIHOLOGICĂ
Consiliere psihologică pentru ameliorarea tulburărilor datorate şocului posttraumatic
ASISTENȚĂ SOCIALĂ
Asistenţă socială, pe baza obiectivelor fixate în planul de intervenţie
ASISTENȚĂ MEDICALĂ DE URGENȚĂ
Asistenţă medicală de urgenţă – analize pentru bolile cu transmitere sexuală, test HIV, control ginecologic, dermato-veneric, stomatologic
ASISTENȚĂ PENTRU PROCURAREA ACTELOR DE IDENTITATE
Asistenţă pentru procurarea actelor de identitate – majoritatea victimelor se întorc în ţară fără acte de identitate, traficanţii oprindu-le actele pentru a le face mai vulnerabile
ASISTENȚĂ PENTRU REINSERAREA ȘCOLARĂ ȘI CONSILIERE VOCAȚIONALĂ
Asistenţă pentru reinserţia şcolară și consiliere vocaţională (sprijin pentru a urma un curs de calificare, și mediere pentru găsirea unui loc de muncă)
CONSILIEREA VICTIMEI ȘI A FAMILIEI
Consilierea victimei şi a familiei acesteia pentru reintegrarea în familie
CONSILIERE JURIDICĂ
Consiliere juridică de la momentul identificării și pe tot parcursul procesului de asistență specializată, până la reintegrare

WorldTeach respectă o politică strictă de a nu dezvălui identitatea supraviețuitorilor traficului de persoane și nici a beneficiarilor serviciilor sociale.

Pentru a ne asigura că nu vom re-exploata niciodată un supraviețuitor, toate imaginile și numele folosite vor fi schimbate.