DIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT!

WorldTeach_antitrafic

În fiecare an statul impozitează companiile cu 16% din profit, însă o sumă în valoare de 20% din impozitul pe profit plătit poate fi direcționată către o organizație nonguvernamentală. În acest fel banii nu mai ajung toți la stat, ci ajută un ONG să-și susțină financiar activitatea. Mai exact, în acest fel aveți posibilitatea să decideți ce se întâmplă cu banii din impozitele pe care le plătiți. Și puteți alege să ne sprijiniți.

Antreprenorii ne pot fi alături prin direcționarea celor 20% din impozitul pe profit, susținând astfel programele derulate în beneficiul supraviețuitorilor traficului de persoane, fără ca acest suport să reprezinte o cheltuială suplimentară pentru compania sponsor.

Sponsorizarea este total deductibilă din impozitul pe profit, dacă se încadrează în limitele legii și dacă se face pe baza unui contract de sponsorizare. Scrie-ne pe contact@worldteach.ro și îți trimitem toate detaliile de care ai nevoie.

Potrivit Codului Fiscal, puteți sponsoriza Asociația WorldTeach înregistrată în Registrul entităților pentru care se acordă reduceri fiscale, conform Legii nr. 32/1994, cu modificările și completările ulterioare, atât în situația în care reprezentați o societate comercială care plătește impozit pe profit, cât și în situația în care reprezentați o microîntreprindere.

  • Dacă sunteți o societate comercială care plătește impozit pe profit, sumele aferente sponsorizărilor se scad din impozitul pe profit datorat la nivelul valorii minime dintre următoarele: 0,75% din cifra de afaceri, respectiv 20% din impozitul pe profitul anual datorat.

  • Dacă sunteți o microîntreprindere, puteți sponsoriza Asociația WorldTeach potrivit legii. Sumele aferente sponsorizărilor se scad din impozitul pe venit datorat pentru trimestrul IV, până la nivelul valorii reprezentând 20% din impozitul pe venit datorat pentru acest trimestru.

Cum se realizează direcționarea a 20% din impozitul pe profit?

Este foarte simplu!

În termen de cel mult șase luni de la depunerea declarației anuale de impozit pe profit pentru anul 2023, ne puteți redirecționa 20% din impozitul pe profit, prin Contract de Sponsorizare și prin depunerea la ANAF a DECLARAȚIEI 177.

Directioneaza 20% din impozitul pe profit!

Procedeul este simplu:

  1. Se semnează un contract de sponsorizare între companie și organizație, precizându-se suma exactă, așa cum reiese din calculele contabile.

  2. Declarația 177 se va completa cu această sumă și se va depune la ANAF prin mijloacele electronice de transmitere la distanță.

  3. După procesare și verificare, în termen de 45 de zile, ANAF va vira către Asociația WorldTeach suma respectivă.

Totodată, și pe durata anului 2024 puteți continua să ne susțineți proiectele prin sponsorizări, burse ori cheltuieli de mecenat.

Procedeul este următor:

  1. Descărcați și completați contractul de sponsorizare și virați suma dorită în contul organizației până pe 31 decembrie 2024.

  2. Apoi trimiteți la sediul nostru contractul completat în două exemplare semnate și ștampilate. Îl semnăm și noi, îl ștampilăm și returnăm un exemplar firmei. Contractul reprezintă baza redirecționării cotei de 20% din impozitul pe profit.

  1. Completați și depuneți la ANAF Declarația 107!

Cheltuielile de sponsorizare şi/sau actele de mecenat, precum şi acordarea de burse private (fonduri financiare, bunuri sau servicii) se scad din impozitul pe profit datorat şi achitat la stat.

Mai exact, fondurile suportate pentru aceste acţiuni diminuează, astfel, sumele ce trebuie achitate statului în contul impozitul pe profit.

Cu alte cuvinte, deși nu vă costă nimic, puteți ajuta doar prin simpla completare a unor formulare.

AJUTĂ-NE SĂ AJUTĂM!