„Centrul Butterfly Sanctuary” – un spațiu sigur și plin de viață

„Mulțumim pentru buna primire, totul a fost la superlativ: cazarea, mâncarea, ieșirea la parcul de aventură, cadrul (tabăra este foarte frumoasă), personalul este foarte sociabil, dispus să ajute și să facă vizita cât mai plăcută.
Am avut un timp fain de odihnă și restaurare.
Mulțumim!”

„Vreau să încep prin a mulțumi pentru răsfățul pe care ni l-ați oferit în aceste 3 zile! Mulțumesc pentru căldura și ospitalitatea voastră față de noi!
Locul în care ne-ați găzduit este extraordinar! Se spune că omul sfințește locul și sunt de acord cu această zicală: locul face mult, dar și omul face mult! Sunteți o echipă extraordinară, dedicată în ceea ce faceți!
Felicitări și mulțumesc mult!
Dumnezeu să vă dea tot ce este necesar să continuați treaba excelentă ce o faceți!”

… Sunt doar două dintre zecile de mesaje de mulțumire lăsate în camere de vizitatorii noștri, persoane de diferite vârste, care au petrecut la Butterfly Sanctuary momente relaxante și pline de bucurie.

 

Proiectul ”Centrul Butterfly Sanctuary” a fost demarat în 2020, de Asociația WorldTeach împreună cu Organizația Uncaged, ca un spațiu sigur în care ne străduim să le oferim supraviețuitorilor traficului uman protecție, consiliere psihologică și terapii pentru depășirea traumelor. Mai exact, Centrul Butterfly Sanctuary a fost creat din dorința de a veni în sprijinul tuturor celor pentru care viața a fost un lung șir de necazuri. Și ne străduim să ne ducem mai departe menirea, aceea de a transforma în bine viețile rezidenților centrului, dar și a altor persoane dezavantajate.

Astfel, cu sprijinul partenerilor noștri din alte organizații nonguvernamentale, am invitat și găzduit la centru persoane din categorii defavorizate sau vulnerabile, pentru care momentele petrecute în sanctuarul nostru și în parcul de aventuri au reprezentat o adevărată vacanță nesperată.

Periodic, împreună cu partenerii noștri derulăm sesiuni de împărtășire a bunelor practici în domeniul prevenției, consilierii și terapiei individuale, dar și de grup. Totodată organizăm acțiuni prin care ajutăm echipele altor ONG-uri din tara să se împrospăteze, să se odihnească și să se reconecteze cu natura.

În același timp, în cadrul proiectelor noastre adesea specialiști din diferite domenii vin la centru și ne împărtășesc din experiența lor ajutându-ne să ne aliniem la cele mai bune standarde din punct de vedere legislativ și al intervenției sociale.

În schimb, prin tipurile de activități și terapii folosite de specialiștii centrului nostru, fie că este vorba despre ”Art-Therapy”, „Sandplay Therapy”, Hipoterapie, activități sportive, Ropes course (în parcul nostru de aventură), terapie cu nisip, volei, tenis, diverse jocuri de cunoaștere, cât și prin alte activități recreative sau de conexiune cu natura, îi ajutăm să-și facă o idee despre ceea ce înseamnă terapia în aer liber.

 

Pentru că noi, la WorldTeach, considerăm că, dacă soarta ne-a fost favorabilă și ne-a ajutat să creăm un spațiu de vis, un loc sigur în care supraviețuitorii să aibă posibilitatea să revină la viață și să-și construiască o nouă existență, este o datorie de onoare să ajutăm cât mai multe persoane să beneficieze de ceea ce are de oferit acest loc.

Mulțumim tuturor celor care au făcut posibilă existența acestui sanctuar! Și sperăm ca, în continuare să putem oferi cât mai multor persoane posibilitatea de a se bucura de darurile naturii.