Parteneriatele strategice – un sprijin permanent în îndeplinirea obiectivelor WorldTeach

Traficul de persoane este un flagel al secolului nostru, o palmă dată societății moderne. El poate fi învins doar de o armată la fel de organizată de specialiști, grupați laolaltă și concentrați asupra prevenirii și combaterii fenomenului.

La WorldTeach ne concentrăm asupra sarcinii extraordinare și complexe de salvare și restaurare a inimilor, a minților și a vieților care au fost literalmente spulberate. Și, în același timp, punem accentul pe activitățile de informare, educare și conștientizare a pericolului pe care traficul de persoane îl reprezintă, arătând, în egală măsură, și felul în care poate fi evitat.

În acest scop, încheiem permanent parteneriate cu organizații nonguvernamentale, instituții de stat, mass-media, companii și persoane fizice, astfel încât să ne putem îndeplini obiectivele.

Parteneriatele noastre sunt îndreptate în trei direcții:
1. Restaurarea integrală a supraviețuitorilor traficului de persoane, oferind asistență și terapie de cel mai înalt nivel pe tot parcursul furnizării de servicii sociale specializate. Scopul nostru este de a deveni unul dintre catalizatorii și furnizorii mondiali de resurse pentru mișcarea împotriva traficului de persoane.

2. Activități educaționale la nivelul întregii societăți. Fie că sunt sesiuni de informare asupra drepturilor și obligațiilor legale ale elevilor și studenților, ori asupra egalității de șanse, egalității de gen și non-discriminare, sau că este vorba despre activități de conștientizare și prevenire a traficului de persoane ce se adresează atât copiilor, cât și adulților, campaniile noastre educaționale au nevoie de sprijinul întregii societăți.

3. Activități de ajutorare a tuturor celor aflați în situații critice, prin donații și sponsorizări, realizate atât din fonduri proprii, cât și cu sprijinul asociațiilor și companiilor partenere. Dintre proiectele mai ample în care ne-am implicat au făcut parte:
– Intervenții în urma inundațiilor în județele Bacău, Neamț, Vaslui, Timiș
– Renovarea școlilor (Oțelu Roșu – CS, Radimna – CS, Oțeleni – Iași, Nădrag – Timiș) plus Republica Moldova și Ucraina
– Ajutor umanitar pentru dotare spitale (Oțelu Rosu, Caransebeș, Reșița, Chișinău, Bălți, Orhei)

Dintre organizațiile nonguvernamentale care au înțeles importanța activităților desfășurate și cu care am încheiat parteneriate strategice pentru dezvoltarea cu succes a proiectelor sociale, un rol primordial îl ocupă: Uncaged, Bridge to Europe, World Vision, Women for the Contemporary Society Association, Walk Thru the Bible, Oficiul Creștin pentru Drepturi și Libertăți, Advocates International, Alliance Defending Freedom, European Freedom Network, Asociația Casa Joseph Zoller din Iași condusă de avocat Gianina Poroșnicu.

Totodată, instituții de stat cu tradiție au înțeles importanța proiectelor derulate de organizația noastră, oferindu-ne un sprijin organizațional neprețuit: Universitatea de Vest din Timișoara, Camera Deputaților, Colegiul Consilierilor Juridici Caraș-Severin, Universitatea de Știinte Agricole și Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României”, Muzeul Mobil al Sclaviei Moderne inițiat de doamna Dr. prof. univ. Aurora Martin, Universitatea Divitia Gratiae din Chișinău prin Facultatea de Asistență Socială, diverse primării locale, precum și nenumărate școli și licee din România și Republica Moldova.

Nu în ultimul rând, un important rol în popularizarea acțiunilor noastre îl au, permanent, parteneriatele cu instituțiile mass-media locale, regionale și naționale, precum și cu bloggerii. Acoperirea media de care beneficiază proiectele noastre ne bucură și ne obligă să fim mereu la înălțimea obiectivelor pe care ni le-am stabilit.

În același timp, companii importante și persoane fizice au decis să ne ajute ca parteneri, sponsori sau voluntari, direcționând fonduri spre activitățile noastre sau realizând activități de voluntariat.
De aceea, le mulțumim tuturor partenerilor și sponsorilor noștri generoși!

Datorită vouă putem să ne desfășurăm în bune condiții activitatea, să ajutăm rezidenții să-și regăsească încrederea în ei și să depășească traumele cauzate de abuzurile la care au fost supuși, iar tinerii și persoanele vulnerabile să evite capcanele traficului de persoane. Și, totodată, să ajutăm la nivel practic și vizibil comunitatea defavorizată.

Iar dacă dorești să devii partener al proiectelor noastre, ca parte a familiei WorldTeach, te așteptăm alături de noi pentru a face doar ce este bine pentru societatea și lumea în care trăiesc copiii noștri!

IMPLICĂ-TE