Centrul Butterfly Sanctuary – protecție, consiliere, renaștere

Butterfly Sanctuary

În 2020, împreună cu Organizația Uncaged, Asociația WorldTeach a demarat proiectul ”Centrul Butterfly Sanctuary”, un spațiu sigur în care ne străduim să le oferim supraviețuitorilor traficului uman protecție, consiliere psihologică și terapii pentru depășirea traumelor.

 

Sigla centrului nostru, fluturele, simbolizează puterea de transformare în cea mai bună variantă a noastră, demonstrând capacitatea de a ne adapta la greutățile vieții și de a depăși toate obstacolele fizice și mentale.

Butterfly Sanctuary

La Centrul Butterfly Sanctuary ajutăm supraviețuitorii să-și creeze o nouă viață, asemenea fluturilor care revin la viață în fiecare primăvară!

 

Terapii diverse, vechi de când lumea sau moderne, prind viață zi de zi cu sprijinul personalului centrului, din dorința de a veni în sprijinul supraviețuitorilor, cu scopul de a-i ajuta să depășească traumele cauzate de situațiile dificile prin care au trecut:

1. ”Art-Therapy” – este una dintre cele mai de succes terapii, cu efecte vindecătoare demonstrate științific. Terapeuții noștri folosesc cu succes terapia prin artă pentru a veni în sprijinul reintegrării supraviețuitorilor Centrului Butterfly Sanctuary.

Fiecare act artistic poate fi eliberator pentru persoana care l-a creat și fiecare trăire stimulează și eliberează forțele, mecanismele biologice și inconștiente ale auto-vindecării omului. Indiferent de actul artistic din timpul sesiunilor, această manifestare îi oferă persoanei în cauză libertatea de a-și exprima o serie extinsă de emoții complexe, precum: furia, teama, ura, fericirea, incertitudinea etc.

 

La Butterfly Sanctuary “terapia prin artă” este una dintre metodele prin care supraviețuitorii învață să își reconecteze corpul și mintea. Tehnica acestei terapii pleacă de la ideea conform căreia exprimarea creativă promovează bunăstarea mintală și ajută sufletele rănite să își depășească traumele, să revină la o viață normală.

Butterfly Sanctuary

2. „Sandplay Therapy” este o metodă terapeutică ce face parte din grupa abordărilor psihologice de profunzime.
Pacienții sunt liberi să exploreze nisipul și colecția de miniaturi și să le folosească după preferințe. Astfel sunt ajutați să-și identifice propriile traume, pentru ca procesul de vindecare să înceapă.

 

3. Terapia asistată de cai folosește instrumente emoționale, sociale și pedagogice cu ajutorul cărora se stabilesc anumite relații și implicații cu rol în tratarea sau depășirea unor probleme de natură psihică, fizică sau cognitivă. De aceea, în sanctuarul nostru avem ponei crescuți cu dragoste, adevărați prieteni ai supraviețuitorilor, pregătiți să îi ajute să-și depășească emoțiile și fricile.

 

Hipoterapia este potrivită pentru persoanele anxioase, depresive, antisociale, care nu au încredere în sine, au dificultăți de limbaj și de adaptare. Relația cu poneii din sanctuar crește gradul de implicare. Să fii capabil să comunici cu aceștia, să-i faci să răspundă la comenzile tale, îți dă o stimă de sine crescută.

 

Butterfly Sanctuary

 

4. ”Sanctuarul prin ochii supraviețuitorilor” este un proiect minunat, inițiat de Centrul Butterfly, ce a scos la lumină imagini superbe, fotografiate de rezidenții noștri. Pentru că frumusețea stă în lucrurile simple, dar, în același timp, atât de expresive…

 

5. Cărțile de colorat pentru adulți – în ultimii ani au devenit una dintre cele mai populare terapii antistress astfel că temele desenelor au motive din natură legate în mod tradițional de relaxare.

 

6. Munca în aer liber poate fi în același timp vindecătoare și utilă, pentru corp și spirit deopotrivă. Implicând supraviețuitorii în diferite tipuri de activități, îi ajutăm să-și depășească traumele și să se reintegreze mai ușor în societate.

 

7. Învățătura – accesul la cursurile unei școli oferă posibilitatea de a-ți construi o nouă viață, de a-ți îndeplini visele și de a ajunge acolo unde îți dorești… La Centrul Butterfly Sanctuary ajutăm supraviețuitorii să-și găsească propriul drum în viață pe care să pășească apoi, plini de încredere. Îi ghidăm, le dăm șansa de a suplini golurile din educație prin cursuri susținute de pedagogi pricepuți penru a-și putea crea o viață nouă.

 

8. Natura – cel mai bun medic. Armonia naturii poate vindeca și cele mai adânci răni. Iar un strop de bunătate poate lumina o mare de întuneric și transforma tristețea nesfârșită în speranță.

Butterfly Sanctuary

Mai pe scurt, Centrul Butterfly Sanctuary a fost creat din dorința de a veni în sprijinul tuturor celor pentru care viața a fost un lung șir de necazuri. Și ne străduim să ne ducem mai departe menirea, aceea de a transforma în bine viețile rezidenților centrului.